Chci slevu 250 Kč na první nákup

Existují výrobky, kde má použití kůže svoje opodstatnění. Kabelky, baťůžky ani peněženky ale mezi ně podle našeho názoru nepatří. Tady jsou 4 důvody, proč jsou gaborky vyráběné výhradně z kvalitních syntetických a textilních materiálů:

1. Podniky zpracovávající kůže jsou umístěné vesměs v chudých částech světa a připomínají peklo na zemi. Dělníci zde pracují za minimální mzdy a bez ochranných pomůcek, jsou trvale vystaveni působení toxických sloučenin chromu. Výjimkou bohužel není ani zneužívání dětské práce. Koželužny při svém provozu znečišťují vzduch, vodu i půdu a obyvatele žijící v jejich okolí tak často sužují horečky, kožní nemoci, dýchací nemoci a průjmy. Proces zpracování kůže je také velmi náročný na spotřebu vody - na výrobu jedné kožené kabelky je zapotřebí až deset tisíc litrů vody. Zároveň koželužny vypouštějí do řek obrovské množství odpadových vod obsahující síran chromitý, olovo, vápno, sulfan, kyselinu sírovou, bělidla, barviva a oleje. A to vše dohromady je byznys, na kterém se prostě nechceme podílet!

2. Stávající technologie výroby syntetických materiálů jsou dnes již tak vyspělé, že používané imitace kůže uspokojí všechny vaše smysly. Jsou k nerozeznání nejen vzhledem a na omak, ale rozdíl nepoznáte ani podle jejich vůně. Všechny používané materiály jsou navíc recyklovatelné. Až vám vaše gaborka po letech doslouží, můžete nám ji poslat a my se postaráme o její ekologickou likvidaci.

3. Syntetické materiály jsou levnější než pravá kůže, a tak vám díky nim můžeme nabídnout vysoce kvalitní a precizně zpracované gaborky za mnohem příznivější ceny. 

4. A konečně - vědomí, že kvůli té krásce, co vám visí přes rameno, nezemřelo zbytečně žádné kůzlátko ani jehňátko, je přece k nezaplacení 🙏